Nepsy - Mikä se on?

Mikä ihmeen nepsy?

Nepsy on vakiintunut ilmaus puhuttaessa niistä ihmisistä, keillä on jokin neuropsykiatrinen ominaisuus, esimerkiksi ADHD, autismi, Tourette tai kehityksellinen kielihäiriö.

Neuropsykiatrisen ominaisuudet voivat aiheuttaa suuriakin haasteita arkeen, mutta itse en pidä tavasta kutsua näitä ominaisuuksia häiriöiksi. Neuropsykiatriset ominaisuudet johtuvat aivojen rakenteellisesta tai toiminnallisesta erilaisuudesta ja ovat vahvasti perinnöllisiä.

Mitä enemmän ihmiset ymmärtävät neurodiversiteettiä, eli aivojen moninaisuutta, sitä paremmin he ymmärtävät neuropsykiatrisia ominaisuuksia omaavia ihmisiä ja oppivat hyväksymään meidät. Tiedon lisääntyessä saamme poistettua leimaa ADHD:sta vain vilkkaiden pikkupoikien ominaisuutena sekä karistamaan autismista luodun Sademies mielikuvan.

Lisää ymmärrystä ja tietoa

Lisätäkseni ADHD tietoisuutta, olen avoimesti kertonut omasta ADHD diagnoosistani sekä siitä, miten se näkyy arjessani sekä minkälaisia tunteita ja ajatuksia se herättää.

Olen kerännyt tänne samoja julkaisuja kuin sosiaalisen median kanaviini. Nämä kirjoitukset ovat tarkoitettu lisäämään tietoa ja ymmärrystä sekä antamaan vertaistukea. Haluan myös avata omaa tapaani katsoa ja kokea maailmaa.

Klikkaa kuvaa ja lue lisää