Nepsy Tips

Pieni teko, jolla on suuri merkitys

Nepsy Tips syntyi halusta auttaa. Auttaa ihmisiä aakkosilla, kirjolla, touretella tai ilman. Erityisesti sydäntä lähellä ovat erityislapsiperheet ja arjen helpottaminen.

Kaikilla ei ole aikaa ja jaksamista kahlata kuvapankkeja läpi, liimata ja askarrella lapsen toimintaa tukevaa kuvamateriaalia. Siksi minä olenkin täällä. Olen auttamassa ja tekemässä arjesta helpompaa. Halusin tuottaa valmiita materiaaleja tukemaan lapsen toiminnanohjausta ihan niissä jokapäiväisissä arkisissa toiminnoissa. Halusin tehdä pienen teon, jolla on suuri merkitys.

Nepsy Tips yrittäjä Ulla Käppi seisoo Lappeenranta kyltin edessä kädet levitettynä sivuille.
Nepsy Tips yrittäjä Ulla Käppi. Ullalla on silmälasit ja punainen tukka.

Kuka minä olen?

Minä olen Ulla Käppi. Olen kolmen lapsen äiti ja perheessämme on useampi erityislapsi. Olen saanut kasvaa vanhemmaksi heidän rinnallaan, he ovat avanneet silmäni toisenlaiseen arkeen ja tuoneet ymmärrystä erilaisuuteen. Olen kuvittanut arkeamme paljon, kehitellyt ja suunnitellut uusia kuvatukia tukemaan lapsiemme arkea.

Olen ammatiltani terveydenhoitaja ja työskennellyt kaikenlaisten asiakkaiden kanssa vuodesta 2009. Olen valmistunut ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi lokakuussa 2021 auttaakseni omia lapsiamme ja myös muita avun tarpeessa olevia lapsia, nuoria ja aikuisia. Parhaillaan opiskelen Mielenterveyshoitotyön YAMK tutkintoa.

Tiedän omakohtaisesta kokemuksesta pienen pisaran siitä, millaista arki autismikirjon ja ADHD:n kanssa voi olla. Meidän perheemme arki on höysetty sillä neuroepätyypillisellä ja se on meille normaali.

Myös minulla on ADHD. Siitäkin huolimatta ja sen ansiosta olen juuri sellainen kuin olen!

Piirrustuspaperia ja kyniä sekä Nepsy Tips yrittäjän piirtämiä toiminnanohjauskuvia.

Tuotteiden synty

Menetin hermoni laminoituihin kuvakortteihin ja hukattuihin sinitarroihin. Halusin tehdä kuvatuen käytöstä mahdollisimman helppoa, niinpä kuvakorttien materiaaliksi valikoitui magneetti. Äitini on kuvataiteilija ja piirtäminen ja kuvataide ovat aina olleet iso osa elämääni. Halusin itse suunnitella ja kuvittaa tarpeelliset kuvakortit. Oma erityinen lapseni antoi inspiraation kuville, siksi kuvatukikorteissa seikkailee pieni poika. Kuvien kuvittaminen on ollut mielenkiintoinen ja työläs matka, mutta lopputulos on tässä!

Aistiyli- ja aliherkän lapsien äitinä olen kokeillut kaikenlaisia aistituotteita painopeitoista hierontamattoihin ja suurimman osan kodistamme löytyvistä aistituotteista olen itse valmistanut. Käsillä tekeminen on lähellä sydäntäni ja halusin tuottaa myös pienimuotoisesti aistituotteita verkkokauppaani.

Suomalaisuus ja ekologisuus

Minulle oli erittäin tärkeää, että omalla toiminnallani tuen suomalaista työtä ja magneettien valmistaminen Suomessa oli minulle itsestäänselvyys. Etsin kumppanikseni suomalaisen yrityksen tuottamaan magneetit. Kaikki Nepsy Tipsin tuotevalikoimassa olevat tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Magneettien käyttöikä on pitkä ja ne kestävät vielä seuraavillekin käyttäjille. Aistituotteita suunnitellessa kiinnitin huomiota visuaalisuuteen ja käytettävyyteen. Halusin omalla toiminnallani edistää ekologisuutta suosimalla kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja välttämällä muovituotteiden käyttöä paketoimisessa.

Olen kulkenut tämän matkan auttaakseni sinua ja toivotankin sinut nyt tervetulleeksi sivuilleni ja ostoksille kauppaan!
Minä otan kopin!

Ulla Käppi