Pukukortti magneetit

35,90 

Joskus sopivien vaatteiden valinta ja pukeutumisen eteneminen voi tuntua lapsesta hyvin hankalalle. Avuksi sopii Pukukortti kuvatukisarja, joka auttaa lasta hahmottamaan puettavat vaatteet yhdellä silmäyksellä ja etenemään toiminnassa suunnitelmallisesti eteenpäin.

Sopivat vaatekuvat voidaan valita yhdessä aikuisen kanssa, tai lapsi voi itse valita haluamansa vaatekortit magneettialustalle. Toimintaa näyttävä magneetti laitetaan puettavan vaatekuvakortin eteen ja lapsi pukee kyseisen vaatteen päällensä. Sen jälkeen magneetti siirretään seuraavan kuvan eteen jne. Näin toimitaan, kunnes lapsi on saanut puettua kaikki pukukortissa esitetyt vaatteet päällensä. Kun lapsi harjaantuu kuvakorttien seuraamisessa, voi toimintaa osoittavan magneetin jättää pois. 

Pukukortti on helppo ottaa mukaan matkalle yhdessä magneettialustan kanssa ja tällöin se toimii apuna pukeutumisessa myös esimerkiksi mummolassa tai muussa kyläpaikassa. 

Pukukortin vaatekuvat ovat tarkkaan valittu ja paketti sisältää kattavasti erilaisia sisä-ja ulkovaatteita sekä asusteita.

Magneetit on valmistettu Suomessa.
Kuvat on suunnitellut ja kuvittanut Ulla Käppi -Nepsy Tips

Saatavuus: Varastossa

Kuvitettu Pukukortti auttaa tukemaan lapsen toiminnanohjausta ja pukeutuminen helpottuu. Kuvatuella kuvitetaan lapselle arkea niin, että lapsen on helpompi seurata päivän kulkua. Erilaiset arkiset toimet pilkotaan yksityiskohtaisiksi tapahtumaketjuiksi ja kuvatukikortit toimivat apuvälineenä. Ne auttavat myös rutiinien luomisessa ja opettelussa sekä helpottavat lapsen kanssa kommunkointia. Lapsen turvallisuuden tunne lisääntyy, kun hän tietää mitä on odotettavissa seuraavaksi.

Arkisetkin toimet voivat sujua takkuisesti, mikäli lapsi ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu ja mitä häneltä odotetaan. Kuvatuella autetaan lasta eteenpäin toimissa ja aikuisenkin on helpompaa pysyä tutuissa rutiineissa kuvasarjaa seuraamalla. Esimerkiksi pukeminen sujuu paremmin, mikäli sama tuttu rutiini toistuu joka pukemiskerta ja jokainen vaihe on kuvitettu. Lapsi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu seuraamalla kuvasarjan kulkua. Lapsen omatoimisuus lisääntyy toistojen myötä.

Tuotannollisista syistä magneetit voivat olla hieman kaarevia. Magneetit saa helposti oikaistua taivuttamalla niitä vastakkaiseen suuntaan. Käytön myötä magneetit suoristuvat lisää.

Valmiiksi leikattujen magneettisten kuvakorttien koko: 40x50mm, paksuus 0,8mm. Toimintamagneetin halkaisija 25mm.
Pakkauksen sisältö: 23 magneettista kuvakorttia ja yksi toimintaa näyttävä magneetti.